VAN IN brengt als eerste uitgeverij een eigentijdse Vlaamse methode islamitische godsdienst uit

Gloednieuw lesmateriaal op papier en digitaal voor de eerste en tweede graad secundair (bron: communicatie Van In)

Wommelgem, 6 februari 2023 – ‘s Lands grootste, innovatieve leermiddelenmaker VAN IN brengt een “methode” islamitische godsdienst uit voor schooljaar 23-24.
Sīra bestaat uit een leerwerkboek aangevuld met digitaal werkmateriaal voor het eerste en derde jaar van het secundair onderwijs in Vlaanderen. Van In is de eerste educatieve uitgever die een eigentijdse Vlaamse methode islamitische godsdienst uitbrengt.

Het aantal leerlingen dat kiest voor islamitische godsdienst is al 10 jaar stijgend. In schooljaar 21-22 volgden welgeteld 34 352 leerlingen islamitische godsdienst bij een 450-tal leerkrachten in zo’n 380 scholen secundair onderwijs. Leerkrachten behelpen zich vaak met oude Nôer-boeken, of met ander verouderd materiaal dat weinig aansluit bij de leefwereld van de jongeren/leerlingen. Zelfs de lerarenopleiding islamitische godsdienst bestaat nog maar zo’n 20 jaar in Vlaanderen, terwijl er al van in de jaren ’70 islamitische godsdienst gegeven wordt in het gemeenschapsonderwijs. Voor vervolg artikel